ERNESTO'S PRESENTEERT print

ERNESTO's PRESENTS :

VRIJDAG 1 MEI :

THE SKATALITES + Skartacus

 

Skatalites ernestos VOORVERKOOP : MUSIC MACHINE ; Entree : € 15.

 

skatalites-ernestos-750x500

 

The Skatalites komen!

Ongelooflijk, ja het is eindelijk gelukt. The Skatalites (dé absolute no. 1 Jamaicaanse skaband die sinds 1964 actief is) komen naar Sittard.

Skatalites

Al 55 jaar spelen zij dus. Dit is een monument! Ze zijn – onder meer – als studioband te horen op de vroegste opnames van Bob Marley and the Wailers en op de platen van Prince Buster. Ze brachten ook hun eigen, instrumentale, materiaal uit. Hun versie van het thema uit de film Guns of Navarone bijvoorbeeld was de eerste plaat van een Jamaicaanse groep die in Engeland in de hitlijsten belandde.

De ‘Koningin van Ska’ Doreen Shaffer stond aan de wieg van de Skatalites en is er nog steeds bij. First Lady of Reggae wordt zij ook wel genoemd. De band bestaat verder nog uit het oorspronkelijke lid Lester ‘Ska’ Sterling aka Mr. Versatile (altsax) en is aangevuld met een nieuwe generatie muzikanten.

Soms geven andere ska- en reggae-pioniers tijdens een Skatalites-concert een gastoptreden. Voorbeelden zijn Desmond Dekker of Lord Tanamo, om The Man With The Big Trombone te zingen: een lied waarvan Tanamo de tekst schreef en waarin de nog steeds niet vergeten Don Drummond wordt geëerd. Wie weet wie ze mee naar Sittard brengen.

Skartacus

N.B. Hierna gaan de Sittardse skanibalen van SKArtacus aan de bak. Afterparty verzekerd. Twee bands dus voor (alweer) een belachelijk lage toegangsprijs. Let op! Wie het eerst een kaartje koopt, is zeker van de inkom. Want vol is ECHT vol.

De zaak gaat om een uur of zes open (gewoon Mexicaanse hapjes aan de hapjesbar); die Jamaicanen komen rond acht uur, half negen (showtime). Nu hun optreden betreedt SKArtacus het podium (hoe laat, is nog volkomen onbekend). Regel je kaarten snel (geen gastenlijst).

Tijd : 18:00 – 03:30 uur

Genre : Ska, Reggae.

Ernestos 2
ERNESTO'S CANTINA MEXICANO
MARKT 32-33 SITTARD.

 

-----------------------------------------------------------------------------------